Monday, January 27, 2014

Shaklee : Syarikat Nutrisi Semulajadi No. 1 di Amerika Syarikat

Assalamualaikum...

Hari nie saya nak berkongsi cerita pasal Shaklee pula, selalu pasal produk jer kan.

Selama tempoh lebih 5 dekad, syarikat Shaklee telah menerajui barangan dan produk kesihatan secara semuala jadi yang terulung di dunia.

Kemampanan dalam perniagaan dan pembangunan produk kesihatan.

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee telah menemui "Vitalised Minerals", iaitu merupakan salah satu multivitamin yang pertama di dunia, pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan Shaklee Corporation yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikannya sebagai pelopor industri nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan keuntungan kepada para pengedar.

Dr Forrest C Shaklee

Tatkala ramai orang lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada semula jadi - dengan mencari bahan-bahan semula jadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin dan beliau juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

Tatkala ramai orang dan syarikat lain membelanjakan wang untuk tujuan pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbilion ringgit sebagai ganjaran kepada para pengedarnya yang berkongsi tentang Shaklee. Ditambah pula dengan jutaan ringgit yang dilaburkan untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee.

Syarikat Shaklee meneruskan kesinambungannya di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagiaan manusia sebagai sandaran utama kepada pembinaan dan pembentukan kehidupan dunia yang lebih baik.

Ibu Pejabat Shaklee


Ibu pejabat Shaklee terletak di Pleasanton, Carlifornia bukan sekadar pusat operasi, malah ia ada;ah simbolik kepada falsafah yang didokong oleh Shaklee.

Ia direkabentuk oleh arkitek terbilang - Gensler, menjadikan bangunan ini mesra pengguna dan mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee terhadap "Kehidupan yang harmoni bersama Alam Semulajadi". Anda boleh menikmati pemandangan indah - langit, tumbuh-tumbuhan, bukit bukau dan kehijauan tanah lapang, tidak kira di mana posisi anda berada di dalam bangunan ini. Reka bentuknya yang serba moden dan maju, membolehkan ia diterangi secara semula jadi oleh cahaya luar, serta pembinaannya daripada bahan dan warna secara semulajadi. Anda dijemput ke pejabat kami untuk menyaksikannya dan di antara keunikannya seperti:
  • Bahan-bahan kayu dan pintu diambil dari kawasan hutan mampan.
  • Pembuatan permaidani daripada bahan yang dikitar semula
  • Kerusi-kerusi diperbuat daripada bahan yang dikitar semula
  • Tanaman landskap yang dijaga rapi terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yangh terdapat di dalam produk-produk Shaklee
  • Penggunaan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga
  • Penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan
  • Penggunaan "Low-E glass" di seluruh bangunan untuk penggunaan tenaga yang efisien
  • Peredaran udara melalui bawah lantai untuk penggunaan tenaga yang lebih efisien dan menjamin kualiti udara
  • Ruang dalaman yang luas bagi menggalakkan suasana kerja yang lebih harmoni dan menjamin peredaran udara segar
  • Orientasi bangunan yang mesra alam dan kedudukannya yang berhampiran dengan pengangkutan awam.
sumber : Buku panduan nutrisi Shaklee
Rose Azadir
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
Blog : http://ibu2ahmad.blogspot.com

1 comment: