Monday, December 7, 2015

Testimoni Lecithin Shaklee : Dah Boleh Pakai Kembali Baju Ketika Bujang Tahun 2005!!!

Assalamualaikum...

Happy Monday!!!

Dah lama saya tak share testimoni-testimoni produk shaklee. Jadi, hari nie saya nak share salah satu testimoni Lecithin Shaklee. :)


Customer nie dah boleh pakai kembali baju kebaya beliau yang last beliau pakai pada tahun 2005!! lama sangat tu...

Macam mana beliau boleh kurus dengan Lecithin Shaklee?
Bagaimana Lecithin berfungsi?

Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras. 

Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dengan masalah-masalah kesihatan yang sebegini.

Lecithin juga bertindak dengan mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Friday, December 4, 2015

Pentingnya Adab!!!

Assalamualaikum....


PENTINGNYA ADAB
Solat di masjid itu penting..
tapi adab dalam masjid itu lebih penting.
Solat itu penting..
namun adab dlm solat itu lebih penting.
Membaca Al-Quran itu penting..
namun adab membaca Al-Quran itu lebih penting.
Kerana amalan tanpa adab tidak akan ada keberkahannya.
Sebagaimana ada seseorang yang ingin memberikan hadiah yang besar kepada raja namun dengan pakaian yang tidak sopan, dengan tangan kiri, dengan perlakuan yang biadab... tentu saja raja akan murka dan menolak hadiah tersebut kerana hakikatnya raja tidak perlu pemberian.
Namun sebaliknya walaupun pemberian yang kecil namun dengan adab yang baik akan membuat seorang raja gembira dan menerima pemberian tersebut walaupun hakikatnya raja tidak perlu dengan pemberian tersebut.

Adab adalah mengagungkan segala sesuatu yang berhubungan dengan agama.
Seringkali lahirnya para ulama adalah kerana ibu bapanya memuliakan Adab.
Sultan Muhammad Al Fatih, panglima besar penakluk Konstantinopel (Istanbul)[yang mana kelahirannya telah difirasatkan Rasulullah sebagai pemimpin terbaik bersama tentera terbaik akan membuka Konstantinopel]. Disebutkan bahawa ibubapanya sangat memuliakan adab. Dikisahkan orang tuanya tidak pernah duduk apabila dirumahnya ada al-Quran ..
Dalam kitab Ihya, seseorang yang menghormati orang dunia lebih daripada orang akhirat maka anaknya tidak akan pernah jadi anak soleh apalagi ulama.
Raja Rom mendapatkan keberkahan kerana adab, ketika dikirim surat oleh Baginda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wa sallam dia menjaga surat dan menyimpannya maka Baginda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wa sallam berkata bahawa kerajaan Rom (Eropah) tidak akan runtuh sampai hari kiamat.
Sebaliknya Raja Parsi ketika dikirim surat oleh Baginda Nabi Sallallahu 'Alaihi Wa sallam dia merobek, menyiat dan membuangnya maka Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wa sallam berkata kerajaan dia akan runtuh. Maka runtuhlah kerajaan Parsi.
Dengan adab, amal kecil akan bernilai besar dan sebaliknya tanpa adab amal besar bisa tidak bernilai...
Semoga kita dapat menjaga adab-adab dalam setiap amal perbuatan kita.
Semoga hari-hari kita di berkahi oleh Allah dengan adab.
Aamiin.
(catatan singkat bayan Kyai Uzairon)
*Maksud adab ialah meletakkan segala sesuatu sesuai pada tempatnya dan kedudukannya

Thursday, December 3, 2015

Promosi Shaklee bagi Bulan December 2015 : Vita-Lea for Children, Beli 3 Percuma 1!!!

Assalamualaikum....

Ada satu lagi promosi Shaklee, seperti bulan-bulan yang lepas, bagi multi-vitamin Vita-lea for children, beli 3 percuma 1.


Promosi beli 3 percuma 1 ini, memberikan penjimatan sebanyak RM117.66.

Tetapi anda boleh dapatkan 4 botol Vita-lea for children ini hanya pada harga RM352.98.

Satu botol mengandungi 60 biji untuk penggunaan selama 2 bulan (bergantung kepada penggunaan).

Jadi, anda beli sekali, boleh cover untuk 8 bulan supplemen anak-anak anda. Tak payah pening kepala fikir nak beli suplemen tiap-tiap bulan. :)

Antara kelebihan Vita-Lea for Children dari Shaklee ini ialah ia dilengkapi dengan 19 nutrien penting serta menyediakan 100% nilai harian vitamin C.

Kini, ia diperkaya dengan vitamin D-600IU bagi setiap hidangan, dengan 150% nilai harian.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com


Wednesday, December 2, 2015

Promosi Shaklee Bagi Bulan December 2015 : Collagen Powder dan Lecithin, Beli 2 dapat 5% diskaun!!!

Assalamualaikum....

Pagi tadi saya share promosi Shaklee beli 6 percuma 1, jadi petang nie saya nak share pula promosi Shaklee beli 2 dapat 5% diskaun.


Masih pada suplemen yang sama, Collagen Powder dan Lecithin Shaklee. Jika anda beli 2, anda akan dapat 5% diskaun.

Harga untuk 2 kotak Collagen Powder Shaklee ialah RM600.17.
*** satu kotak berharga RM315.88

Harga untuk 2 botol Lecithin Shaklee ialah RM105.74
*** satu botol berharga RM55.65

1 kotak Collagen Powder Shaklee mengandungi 15 sachet untuk penggunaan selama 15 hari hingga sebulan (bergantung kepada penggunaan).

1 botol Lecithin Shaklee pula mengandungi 180 biji untuk penggunaan selama 3 bulan (bergantung kepada penggunaan).


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com 

Promosi Shaklee Bagi Bulan December 2015 : Collagen Powder dan Lecithin, Beli 6 Percuma 1!!!

Assalamualaikum...

Pagi nie saya nak share promosi Shaklee untuk bulan nie, bulan December, bulan kelahiran saya hehe...


Suplemen promosi bulan nie ialah Collagen Powder dan Lecithin. Dua item nie memang antara best seller item Shaklee tau.

Beli 6 percuma 1 untuk kedua-dua suplemen. Jadi,

Collagen Powder Shaklee jimat RM 315.88 (wow banyaknyer!!!)

Lecithin Shaklee jimat RM 55.65 (banyak juga tu)

Salah satu keistimewaan Collagen Powder Shaklee ialah ia merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilang kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Salah satu keistimewaan Lecithin Shaklee pula ialah ia bertindak sebagai pelarut untuk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease serta arteri yang mengeras.

Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga 6,000 - 7,000mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan yang sebegini.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Tuesday, December 1, 2015

I'm back in action!!!

Assalamualaikum....

Allahuakbar....

Lamanya saya tak update blog nie....
Maafnya semua jika ada yang tertunggu2 latest update dari saya :)

Ada terlalu banyak problem...technical problem, internal problem, external problem :(
Tapi Alhamdulilah....everything dah settled... semoga saya istiqomah update blog nie yer...

Nantikan update saya mengenai promosi2 Shaklee, info2 kesihatan, islamik dan sebagainya...


Rose A
012 577 9380

Monday, October 12, 2015

Apakah Biotin yang Terdapat di Dalam Vitamin B Complex Shaklee dan Peranannya?

Assalamualaikum...


Apakah Biotin?

Biotin atau vitamin B7 ialah vitamin larut yang juga dikenali dengan vitamin H. Vitamin ini mempunyai peranan yang sangat besar dalam reaksi biokimia di dalam tubuh seperti dalam pemindahan karbon dioksida dan metabolisme karbohidrat dan lemak.

Tidak seperti kebanyakan vitamin yang lain, biotin merupakan salah satu jenis vitamin yang cukup stabil dalam pelbagai keadaan persekitaran seperti panas, pendedahan cahaya matahari dan oksigen.


Apakah Peranan Biotin?

Peranan utama biotin di dalam tubuh adalah membantu metabolisme lemak, protein dan karbohidrat yang akan membentuk molekul gula sederhana (glukosa), asid lemak dan asid amino. 

Reaksi ini dikenali dengan istilah katabolisme iaitu pemecahan sebatian kompleks menjadi banyak molekul sederhana yang disertai dengan pembebasan tenaga. Molekul sederhana tersebut kemudian akan dipakai badan untuk mensintesis sel-sel baru.

Biotin juga merupakan koenzim bagi piruvat karboksilase, salah satu jenis enzim yang berperanan dalam metabolisme tenaga.

Biotin banyak digunakan untuk membantu pemulihan tubuh terhadap penyakit kekurangan holokarboksilase sintetase dan kekurangan biotinidase. Selain itu, biotin juga mampu menurunkan kadar gula darah serta menguatkan struktur rambut dan kuku. 

Berkaitan dengan peranannya dalam metabolisme tenaga, vitamin ini dapat meningkatkan kecekapan dan mengkatalis pemecahan lemak tubuh.

Kekurangan biotin adalah salah satu jenis penyakit yang jarang ditemui kerana vitamin ini boleh didapati di hampir semua jenis makanan.



Sumber utama biotin antara lain berasal dari daging, kuning telur dan pisang. Selain itu, biotin juga boleh diperolehi daripada tanaman kacang-kacangan, molases, ragi dan bijirin. Di dalam saluran pencernaan manusia, juga terdapat bakteria yang mampu menghasilkan biotin tetapi hanya dalam jumlah yang sedikit.

Biotin hanya diperlukan dalam jumlah sedikit dan diserap tubuh di usus penyerapan melalui proses difusi. Berdasarkan RDA, biotin perlu di ambil sebanyak 30 hingga 100 mg sehari. Kuantiti ini dapat ditingkatkan hingga 2500 mg sehari untuk mengatasi masalah rambut dan kuku yang rosak, serta juga digunakan untuk menurunkan kadar gula dalam darah.

sumber : wikipedia Indonesia


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com


Friday, October 9, 2015

Shortnote kuliah maghrib Ustaz Azhar Idrus di Masjid Rusila Marang Terengganu.

Assalamualaikum.... 

Shortnote kuliah maghrib Ustaz Azhar Idrus di Masjid Rusila Marang Terengganu. Selasa | 6.10.2015

*** nota dalam bahasa Melayu / Terengganu



Bab Solat

1. Solat ni ade 13 rukun dan jika kita boleh sembahyang seperti biasa maka wajib kita sembahyang seperti biasa tapi malam ni kite nok terang pasal sembahyang yang dalam keadaan tersepit seperti sedang kene kejor di harimau wajib jugak dia sembahyang mengikut kesempatan dia boleh seperti sedang berlari dia kene sembahyang la cara berlari kalau rukuk tu tunduk skit hok mana dang buat lah.Tp kite ni kalu rima kejor mase tu mayang dok?Rima dok kejor doh pun dok mayang doh congok angok atah gerey pata.

2. Kalau sedang berlari tu dok bulih nok mengadap kiblat tak pe lah tapi mana2 yang boleh buat wajib buat seperti baca Al Fatihah,doh kias la dgn kene kejor penyamun ke tengoh perang ke same la kaedahnya bila kita nok lari dr musuh.

3. Rukun Qauli tidak diuzurkan jika perlu solat dalam kereta cume rukun fe'li dimaafkan kerana pergerakan terbatas bilamana terpaksa solat dalam kereta.

4. Kita ni berat dunia daripada akhirat,bab akhirat ambik ringan sangat bab dunia pagi2 gelap ag turun doh rumoh nok cari pitih nok makang kedaroh tapi bab akhirat dok berapa sungguh nok sebut "Subhanallah" pun payoh doh dalam sehari berat nanang kite ni.

5. Sebut "Subhanallah" je akan dibalas pahala olih Allah bile sebut Allah yg bayar maka xdok sikit la serba serbi banyak lah doh Allah yg bayar kan,bor nyanyi kelulut tu dokrok ade ah 4 rial se lagu bulih pitih.

6. Fardhu kifayah ialah apabila telah dikerjakan olih sebahagian daripada kerja tu telah dilakukan oleh org lain maka tidak wajib doh bagi kita buat semua itu contoh Mandi Kafan Sembahyang Tanam bab mati ni.

7. Bile org mati maka kite kene mandi lah,nok mandi ni kene ngaji ah tp kekadang jadi fardhu ain cth kite berdua sahaja dengan si mati g kelaut hanyut bahang ribut mati kawan kita betullang kite sorang je ade situ maka disitu jadi fardhu ain kepada kita Mandi Kafan Sembahyang Tanam.

8. Leni ramai orang dok sembahyang dok caye tengok kat pital besor nung ah rama ane dok mayang berat nanang org dok sembahyang ni neraka saqar Allah janjikan tapi dok sembahyang smacam asal sakit dok mayang doh bodo dok ngaji kene ngaji ah baru ade ilmu nok mayang time sakit guana.Ni paka dok mayang teruh molek jangan ator tomyam ke tuk,bukuh air cor ke dia balasan org dok mayang.

9. Selain daripada mati syahid maka wajib kene ade Mandi kafan Sembahyang dan Tanam walaupun orang bunuh diri kerana orang bunuh diri bukan kafir cume dia digelar muslim yg asi iaitu hamba Allah yg derhaka pd Allah dan akan menerima azab yang sangat sengsara di akhirat nanti.

10. Kafir zimmi ni jenis kafir yg duduk dinegara islam tapi patuh pada peraturan maka wajib kite uruskan jugok bile dia mati bilamana xdk orang nak urus kafan akan mayat kafir itu tapi kalu kafir harbi yang memusuhi islam ni kite dokleh urus sebab dia dikire jahat.

11. Setiap anak jantan mesti tahu solat jenazah,mesti pandai azan,ni suruh azan dok reti bodo guh tu bukan anok jantan tu bapok walaupun tubuh katang,yang ketiga mesti kene pandai doa selamat tu vary anok jatang tu baru ayahnda ni dok ayahnda sirotollabi tu bukan ayohnda tu neknda dokrok retong hoktu.Yang keempat anok jatang mesti kene pandai takbir raya ni dok org olor mic ye tolok dakpe ah dakpe ah ade kije lah ni berat nanang ni seme jenis khunsa belaka.

12. Gugur dengan beranok ni guane?Beranak ni dia duduk dalam perut sekurangnya 6 bulan keatas dan gugur ni anak yang keluar 6 bulan ke bawah dari perut ibu tu dikire gugur dan bile mati henye wajib Mandi kafan dan Tanam tapi kalau beranak dan mati wajib Mandi Kafan sembahyang dan tanam.



Wallahua'lam pakat share dari page koleksi shortnote kuliah ustaz Azhar Idrus deh dan tunggu sesi soal jawab pula nanti.





Monday, October 5, 2015

Shaklee Clearance Sales : Vitamin E Buy 1 Free 1!!!

Assalamualaikum....

Shaklee ada buat clearance sales bulan ini untuk Vitamin E tau...beli 1 percuma 1!!!! bestnyerr...

Harga untuk 2 botol hanya RM 157.94.....murahnyer!!!!!


Jom pakat ramai-ramai beli vitamin E Shaklee, nak kongsi dengan kawan-kawan pun boleh...lagi jimat...

Vitamin E Shaklee nie ramai yang consume untuk kecantikan kulit, hilangkan jerawat, parut. Untuk kesuburan pun boleh....yang penting jaga pemakanan, makan dengan konsisten dan juga banyakkan pengambilan air kosong.

*** sementara stok masih ada

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Thursday, October 1, 2015

Senarai Promosi Shaklee untuk Bulan Oktober 2015

Assalamualaikum....

Just nak share promosi Shaklee untuk bulan ini, bulan Oktober 2015 :)

1) Promosi beli 6 percuma 1 untuk GLA Complex Shaklee
Harga :
1 botol : RM 96.73
7 botol : RM 580.35

2) Promosi beli 6 percuma 1 untuk Omega Guard Shaklee
Harga :
1 botol : RM 144.16
7 botol : RM 864.96


3) Promosi beli 2 dapat diskaun 5% untuk GLA Complex Shaklee
Harga :
1 botol : RM 96.73
2 botol : RM 183.78

4) Promosi beli 2 dapat diskaun 5% untuk Omega Guard Shaklee
Harga :
1 botol : RM 144.16
2 botol : RM 273.90


5) Promosi beli 3 percuma 1 untuk Vita-Lea for Children Shaklee
Harga :
1 botol : RM 117.66
4 botol : RM 352.98


Promosi berlangsung sepanjang bulan Oktober 2015.
*** harga tidak termasuk kos penghantaran

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Friday, September 4, 2015

Testimoni ESP Shaklee : Tiada Lagi Kegatalan Kulit dan Pedih Ulu Hati!!!

Assalamualaikum....

Dah lama sangat rasanya tak share testimoni ESP Shaklee.

Hari nie nak share satu lah...enjoyz... :)


Testimoni kali nie berkenaan customer yang makan banyak ubat hospital disebabkan pelbagai penyakit yang ada.

Akibat daripada pengambilan ubatan yang pelbagai, tangan beliau naik gatal-gatal, macam sakit kulit, nampak bertompok-tompok. Sehingga beliau rasa malu untuk berjumpa dengan kawan-kawan atau kenalan (untuk makluman, customer nie seorang lelaki).

Jika beliau berpuasa, pasti beliau akan mengalami pedih ulu hati.

Tetapi selepas pengambilan ESP Shaklee, gatal-gatal kulit makin menghilang, kulit juga makin baik dan paling best tiada lagi rasa pedih ulu hati ketika berpuasa...Alhamdulillah....



Antara manfaat utama ESP Shaklee ialah meremajakan kulit dengan cara merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Baca lain-lain testimoni ESP Shaklee disini....

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Thursday, September 3, 2015

Promosi Shaklee September 2015 : Vitalea for Children, Beli 3 Botol Dapat 4 Botol!!!

Assalamualaikum...

Ada lagi rupanya promosi Shaklee tuk bulan nie...


Vitalea for Children Shaklee memang jadi rebutan ramai sejak restock beberapa bulan yang lepas. Ini kerana    ia merupakan multivitamin yang lengkap untuk tumbesaran anak-anak. Dan yang pasri ia mempunyai rasa yang sangat sedap yang pasti menjadi kegemaran anak-anak kecil.

Anda boleh dapatkan Vitalea for Children pada harga 3 botol untuk 4 botol (beli 3 percuma 1).

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Wednesday, September 2, 2015

Promosi Shaklee September 2015 : Beli 2 Canister ESP Dapat 5% Diskaun!!!

Assalamualaikum....

Semalam saya post pasal promosi ESP Shaklee Beli 7 pada harga 6 canister. Yang tu selalunya untuk orang-orang yang hard core minum ESP Shaklee dan orang-orang beli n share dengan kawan-kawan atau sedara-mara.

Tapi kalau anda baru nak cuba ESP Shaklee atau takde kawan nak share beli banyak-banyak sampai 7 tong, boleh la beli 2 canister dapat 5% diskaun. Dalam RM15.90, banyak tu tau.


Tahu tak satu hidangan ESP Shaklee nie bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Tuesday, September 1, 2015

Promosi Shaklee September 2015 : Beli 7 Canister ESP Pada harga 6 Canister Sahaja!!!

Assalamualaikum.....

Just nak share Promosi Shaklee bulan nie :)


Product of the month bulan ini ialah Energizing Soy Protein atau lebih dikenali sebagai ESP.

Beli 6 percuma 1!!!!

Jimat RM 159.00 tau....

Ramai yang suka kat ESP Shaklee nie sebab ia merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Jom dapatkan ESP Shaklee hari ini!!!

Hubungi saya,
Rose A
Shaklee ID : 933408
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Monday, August 31, 2015

Testimoni MealShakes Shaklee : Berat Anak Naik 4kg Dalam Masa 2 Bulan!!!

Assalamualaikum....

Salam Merdeka!!!

Jom naikkan semangat merdeka dengan nyanyi lagu merdeka :)

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka! Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka


Sempena merdeka ini, saya nak hadiahkan kepada anda semua satu lagi testimoni Mealshakes Shaklee untuk bacaan semua :)


Customer nie bagi anak beliau consume MealShakes dan Omega Guard Shaklee kerana anak beliau demam panas on off seminggu. Berat badan pun menurun.

Selepas amalkan MealShakes dan Omega Guard Shaklee, demam telah tiada dan berat badan pun makin meningkat, dalam masa 2 bulan naik 4 kg.

MealShakes Shaklee sangat sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga ibu-ibu mengandung kerana ia mengandungi folik asid, biotin, kaya dengan kalsium dan magensium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.



Harga 1 canister MealShakes Shaklee hanya RM120.58 sahaja.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.

Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Sunday, August 30, 2015

Testimoni Meal Shakes Shaklee : Berat Badan Anak Naik Dengan Sangat Cantik Sekali :)

Assalamualaikum...

Salam Ahad...

Hari nie hari minggu, kebanyakannya cuti tapi ada juga yang bekerja kan...takpe...tak salah kerja hari ahad.... saya pun dulu2 pernah jer kerja hari ahad, orang lain cuti, kita kerja... yang penting rezeki yang halal kan :)

Dah lama tak share testimoni Meal Shakes Shaklee, jadi hari nie saya nak share salah satu testimoni pengguna produk terlajak laris nie.


Antara kelebihan Meal Shakes Shaklee ialah ia menambahkan selera makan anak dan sekali gus menaikkan berat badan anak.

Seperti customer nie, berat badan anak beliau menghampiri garisan kuning sebelum mengamalkan Meal Shakes Shaklee tetapi selepas pengambilan, berat badan anak beliau naik dengan cantik sekali :)


Selain penuh dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan anak-anak anda, ia juga mempunyai rasa yang sangat sedap dan bau yang sangat wangi iaitu french vanilla yang pasti disukai oleh mereka.

Baca lain-lain testimoni tentang MealShakes Shaklee di sini....

Harga 1 canister Meal Shakes Shaklee : RM 120.58 sahaja.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Saturday, August 29, 2015

Lirik Lagu I Look I See - Yusuf Islam

Assalamualaikum...

Tahun lepas anak sulung saya buat persembahan koir untuk konsert akhir tahun sekolah dia. Lagu yang terpilih ialah lagu "I Look I See" dari Yusuf Islam. 

Masa mula-mula dia balik rumah and praktis, saya tak faham apa yang dia nyanyi hehehe....Lepas saya text teacher dia baru tahu lagu apa yang diorang kena nyanyi.

Saya pun google la lirik and mp3 lagu tu and praktis sama-sama dengan dia ;)

Nie jer best picture yang sempat di snap huhuhu....


Untuk sesiapa yang tercari-cari lirik lagu nie, kat sini saya share yer....

I look I see - Yusuf Islam


I look, I look,I look, I see
I see a world of beauty

I touch, I touch, I touch, I feel
I feel the world around so real

And everything I do
I dedicate to you

Cause you made me
I am for you

I listen, listen, listen, I hear
I hear the words of god so clear

I read, I read, I read, I know
It helps my knowledge grow

And everything we do
We dedicate to you

Cause you made us
We are for you

I listen, listen, listen, I hear

He sent a prophet to show us the way
He made religion perfect that day

Peace be upon him
Upon him we pray

SollatullahWassalamualaih

I sleep, I sleep, I sleep, I dream
I dream I’m in the garden green


I wish, I wish, I wish, I pray
I pray to be here everyday

And everything I do
I dedicate to you

Cause you made me
I am for you

I work, I work, I work, I strive
To make something of my life

I seek, I seek, I seek, I find
I find another hill to climb

And everything we do
We dedicate to you

Cause you made us
We are for you

I look, I look,I look, I see

He sent a prophet to show us the way
He made religion perfect that day

Peace be upon him                                     2x   
Upon him we pray

SollatullahWassalamualaih

Peace be upon him
Upon him we pray

SollatullahWassalamualaih

Enjoy :)

Friday, August 28, 2015

Fakta Nutrisi Di Dalam Vita-Lea Shaklee Yang Anda Wajib Tahu!!!

Assalamualaikum....

Multivitamin merujuk kepada dietary suplemen yang mengandungi vitamin larut lemak (A, D, E, K), vitamin larut air (B1, B2, B6, B12, C, Folic Acid, Niacin, Pantothenic Acid, Biotin) dan mineral-mineral penting (calcium, phosphorus, iron, iodine, magnesium, manganese, copper, zinc dan berbagai lagi).

Seperti ramai yang sedia maklum, Shaklee ada mengeluarkan multivitamin mereka tersendiri yang digelar Vita-Lea. Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut di dalam air dan juga tubuh manusia.

Di sini saya nak kongsikan dengan anda semua fakta nutrisi yang terkandung di dalam Vita-Lea Shaklee:

Vita A
Kesihatan mata, kulit, anti oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu pembesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vita D
Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vita E
Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancarkan sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vita C
Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

Asid Folik
Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit.

Vita B1
Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vita B2
Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vita B3
Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vita B6
Metabolisma protein, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia.

Vita B12
Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetes, rabun.

Biotin
Bantu B Complex berfungsi dengan lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit.

Vita B5
Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Kalsium
Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

Fosforus
Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, memcegah pereputan tulang, membantu tumbesaran,  melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

Iodin
Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi
Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan leketihan, anemia.

Magnesium
Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman.

Copper
Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah pembengkakan.

Zink
Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Terlalu banyak vitamin dan mineral yang terkandung di dalam 1 tablet Vita-Lea Shaklee. Tak rugi jika anda menjadikannya sebahagian dari diet harian anda.


Harga 1 botol (120 biji) : RM 98.08 sahaja


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Saturday, August 8, 2015

Set Tambah Darah Shaklee Untuk Masalah Kekurangan Darah/Anemia Anda!!!

Assalamualaikum....

Penyakit kurang darah merah atau lebih dikenali sebagai anemia adalah penyakit yang biasa dialami oleh golongan wanita.

Terdapat kira-kira 30% wanita yang tidak hamil pada lingkungan umur subur, 38% wanita hamil dan 14% lelaki yang berada di kawasan luar bandar mengalami masalah kekurangan zat besi di Malaysia. (sumber : WHO Global Database of Anemia, Malaysia 2007)

Jadi, hari nie saya nak share dengan anda semua tentang salah satu set kesihatan Shaklee yang agak popular iaitu set tambah darah Shaklee.

Set ini terdiri daripada:

1) Vita-Lea with Iron Formula
Kenapa Iron penting untuk tambah darah?

Perlu difahami bahawa masalah low HB/Anemia?kurang darah adalah disebabkan oleh kegagalan badan membentuk sel darah merah. Pembentukan sel darah merah memerlukan oksigen. Oksigen memerlukan agen pengangkut dan pengangkut oksigen dalam darah ialah Iron!!

Tanpa agen pengangkut, oksigen tidak dapat dibekalkan untuk pembentukan sel darah merah yang menyebabkan anemia yang akhirnya pada tahap tertentu boleh mengancam nyawa.

2) B-Complex with Folic Asid
Tambahan dos B-12 dan asid folik dalam nutrisi harian.

Vitamin B-12 merupakan vitamin terpenting untuk memastikan pembentukan sel darah merah yang sihat dan sempurna.

Asid folik pula untuk pembentukan, pertumbuhan dan perkembangan sel yang sempurna.

Kenapa perlu B-Complex sedangkan hanya B-12 dan asid folik (B9) yang diperlukan untuk mengatasi masalah anemia?

Perlu difahami bahawa setiap vitamin B, terutama 8 vitamin terpenting dalam B-Complex saling menyokong fumgsi utama satu sama lain. Adalah penting untuk mengambil kesemua 8 vitamin B untuk keseimbangan fungsi dalam badan.

3) Sustained Release Vitamin C
Membantu penyerapan zat besi, asid folik & B-12. Kegagalan penyerapan vitamin hanya mensia-siakan pengambilan vitamin tambah darah. Lengkapkan kesemua keperluan untuk memastikan penyembuhan menyeluruh.

Jom dapatkan set tambah darah Shaklee anda pada harga yang menarik.

Hubungi saya,
Rose A
Shaklee ID : 933048
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Wednesday, August 5, 2015

4 Rahsia Cantik Persis Artis Korea

Assalamualaikum....

Rasanya kat sini ramai minat tengok citer korea kan? Saya pun tak terkecuali, sambil-sambil update blog, masak tu, jeling2 la tv, citer yang recorded. Nak tengok live memang tak dapat, tv kena bolot dengan anak-anak hehe...

Bila tengok kulit muka diorang semua cantik-cantik, tak kira lelaki atau perempuan, semua nampak gebu, licin tanpa masalah kulit yang teruk seperti jerawat, jeragat dan sebagainya.

Mungkin ada yang beranggapan mereka memang dilahirkan dengan kulit begitu. Eh, itu salah! Mereka juga memiliki kulit normal seperti mana kita semua. Akan tetapi cara penjagaan kulit yang diamalkan membantu mereka mendapatkan kulit sebegitu sihat dan cantik.

Apakah rahsia mereka?

Antara contoh pelakon Korea yang memiliki kulit yang cantik

Produk Penjagaan Kulit

Kalau nak tahu, produk penjagaan kulit di sana memang sangat popular. Tidak hairanlah mereka mempunyai kulit halus mulus dan cantik. Tetapi jika tidak menggunakannya dengan teratur juga tidak memberi sebarang kesan. Apa yang menariknya ialah, bukan sahaja wanita, malah lelaki turut mengambil berat soal kesihatan dan kecantikan kulit. Penggunaan produk kecantikan kulit dijadikan sebagai disiplin harian.

Penggunaan BB Cream ketika keluar dari rumah adalah satu kemestian. Hal ini kerana ia mampu melindungi wajah anda ketika terdedah kepada cuaca luar yang tidak menentu. Selain itu, rajin-rajinlah untuk memakai masker pada wajah ketika berada di rumah. Pelbagai jenis masker sesuai mengikut keadaan kulit anda kini banyak terdapat di pasaran juga di kedai-kedai menjual produk khas dari korea seperti Etude House, The Face Shop dan banyak lagi. Ramai kaum wanita mahupun lelaki Korea mengamalkan pemakaian masker setiap hari.

Air Yang Banyak

Bukan artis Korea sahaja, malah ramai yang sudah tahu mengenai kepentingan air di dalam tubuh badan manusia. air secukupnya mampu membuatkan anda lebih sihat dan mendapat kulit lebih cantik. Tanpa air yang cukup, kulit akan menjadi kering dan ia tidak baik untuk kesan jangka masa panjang.

Hal ini kerana kulit anda akan menjadi mudah berkedut dan anda akan kelihatan lebih tua daripada usia sebenar. Jadi si cantik semua, jangan sesekali tinggalkan air anda. Minumlah setidak-tidaknya 2  liter air setiap hari. Lebih banyak, lebih baik.


Mata Menawan

Umum mengetahui tentang mata warga Korea sepet dan kecil. Satu cara untuk mengatasi kelemahan itu adalah menggunakan eyeliner sebagai senjata utama. Penggunaan eyeliner yang betul mampu membuatkan mata tampak lebih menawan dan bersinar. Wanita Korea juga jarang memakai eyeshadow dengan warna yang pelbagai. Mereka lebih suka menggunakan satu warna sahaja pada satu-satu masa dan kebanyakan warna yang digunakan adalah warna pastel. Hal ini bertujuan agar eyeliner yang dipakai akan tampak lebih menonjol.


Perawatan Wajah

Wanita Korea bukan sahaja menjaga wajah menggunakan produk kecantikan semata-mata. Mereka juga mengamalkan pelbagai makanan kesihatan berasaskan herba, sayur-sayuran dan buah-buahan. Makanan harian mereka juga jarang digoreng sebaliknya direbus dan distim agar kandungan nutrisi pada makanan tidak hilang.

Bukan itu sahaja, mereka juga akan berjumpa terus dengan doktor pakar kulit jika terdapat masalah kulit pada setiap bulan demi memastikan kulit mereka sentiasa berada di dalam keadaan yang sihat dan terbaik.

Isu kecantikan kulit di Korea dianggap penting seolah-olah melambangkan keperibadian seseorang itu. Perkara ini sebenarnya boleh dijadikan ikutan buat kita kerana dengan kulit wajah yang cantik, secara tidak langsung mampu membuatkan kita berasa lebih yakin dalam menempuh hari-hari mendatang.

sumber : Majalah Rapi


Rose A
012 577 9380

Monday, August 3, 2015

Promosi August 2015 : Vitalea for Children Buy 4 at 3!!!

Assalamualaikum...

Salam Isnin semua...

Bulan  nie Shaklee teruskan lagi promosi multivitamin untuk kanak-kanak iaitu Vita-Lea for Children, beli 3 percuma 1. Sapa yang tak nak barang free kan ;)


Multivitamin nie sangat best sebab ia mengandungi:

1) 18 vitamin dan mineral perlu
2) 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B
3) Kalsium, Mangnesium, Zinc, Copper dan pelbagai mineral lain.

Jom dapatkan Vita-Lea for Children dari Shaklee sepanjang bulan ini sebab promosi beli 3 percuma 1 :)

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Saturday, August 1, 2015

Vitamin C Shaklee : Bantu Merawat Masalah Kulit kering

Assalamualaikum....

Salam Sabtu....Salam bulan Merdeka...Bulan nie kena lebih patriotik sikit sebab bulan nie kita akan menyambut kemerdekaan dan tahun nie kemerdekaan yang ke-58.

Pasti ramai yang masih dalam mood raya kan? Mesti banyak jemputan rumah terbuka yang perlu dihadiri. Walau apapun jangan lupa minum banyak air kosong supaya badan anda tidak terdehidrasi yer.

Kali nie saya nak kongsi dengan anda semua satu artikel tentang kulit kering dari harian metro online.

Mereka yang tinggal di negara empat musim tidak asing dengan pengalaman kulit sangat kering ketika cuaca sejuk yang menyebabkan kulit badan dan tangan menjadi kasar dan merekah.

Biarpun masyarakat di negara tropika punya pengalaman berbeza, kita juga tidak terlepas daripada dibelenggu masalah kulit akibat cuaca melampau, pencemaran alam sekitar, gaya hidup yang sibuk, pemakanan tidak seimbang dan kesan penyaman udara.


Semua faktor ini boleh menjadikan kulit badan dan tangan kita lebih cenderung mengalami kekeringan dan suram, malah kegatalan.

Ahli dermatologi pediatrik, Dr Leong Kin Fon berkata, gaya hidupo masa kini dan keadaan persekitaran menyebabkan kulit mudah menjadi rosak.

Pendedahan berpanjangan kepada penyaman udara, cahaya matahari, mandi dengan air panas atau membersih menggunakan sabun boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan memburukkan lagi keadaan.

Mereka yang mengalami kulit kering selalunya mempunyai bahagian kulit kasar dan kemerah-merahan, selain gatal.

Bahagian kulit yang biasa terbabit termasuk lengan, tangan, bahagian bawah kaki, abdomen dan yang selali bergeser, misalnya buku lali serta tapak kaki.

Menurutnya, kulit kering juga boleh menyebabkan beberapa penyakit kulit, seperti ekzema dan atopik ekzema (AD). Atopik ekzema adalah penyakit radang kulit yang berciri ruam gatal dan boleh menyebabkan rasa sakit, lara dan resah.

Ia berpunca daripada abnormaliti atau ketidaksempurnaan pada sistem imun badan yang membawa pada kerosakan kulit. Ciri utama penyakit itu termasuk kulit kering, gatal dan lama-kelamaan, kesan garu itu menjadi tebal.

Pada bayi, ia mudah berlaku di pipi, kulit kepala dan kaki manakala bagi kanak-kanak dan golongan dewasa, ia terjadi di kawasan berlipat seperti siku dan bawah lutut.

2 kategori kulit kering:

1) Kurang sebum, lalu muka tidak berkilat - mereka yang berkulit kering mempunyai raut wajah kusam dan mempunyai liang roma kecil atau langsung tidak kelihatan. Kulit jenis ini juga sesekali menggelupas dan kadangkala memberi rasa kurang selesa. Perlu prihatin dengan garis halus yang timbul ketika dimamah usia, terutama di tepi mata, garisan senyuman dan dahi.

2) Tahap kelembapan dan sebum rendah - satu-satunya cara menangani masalah ini ialah menggunakan pencuci muka berbuih. Biarkan  ia di atas kulit sebelum dibersihkan dengan kapas lembut. Kemudian, cuci dengan air sejuk. Gunakan krim pelembap yang mempunyai tahap kelembapan tinggi.

Anda juga boleh mengamalkan pengambilan vitamin C dalam diet seharian anda. Sustained Release Vitamin C Shaklee antara pilihan yang terbaik di pasaran kerana ia menggunakan sains pembebasan berterusan secara semulajadi.


Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.

Setiap botol mengandungi 180 biji hanya dengan harga RM98.00.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.

Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS  / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com




Wednesday, June 24, 2015

Apakah Punca dan Penyebab Masalah Mulut Berbau?

Assalamualaikum...

Semalam saya ade share satu testimoni SR Vitamin C Shaklee untuk masalah nafas berbau. Tahukah anda bagaimana ia boleh terjadi? Jom baca perkongsian hari ini.

Masalah mulut atau nafas berbau busuk walaupun telah diberus dan dicuci di awal pagi adalah masalah yang sangat berat kerana teman atau rakan-rakan kerap mengelak untuk berada berdekatan ketika sedang menjalani aktiviti mahupun ketika berbual.

Tambah tidak menyenangkan jika profesion pekerjaan anda banyak bercakap dan berurusan dengan orang ramai. Anda dan orang sekeliling pasti mengelak dan menjarakkan diri bagi menghindarkan perasaan tidak selesa kerana bau mulut yang memalukan itu.


Bau mulut dalam istilah perubatan disebut 'halitosis'atau dalam bahasa Inggeris dinamakan 'bad breath'. Halitosis boleh berlaku pada kanak-kanak dan orang dewasa. Ini merupakan suatu masalah yang -kerap mengganggu apatah lagi ketika sedang berkomunikasi dengan orang lain.

Hasil kajian yang telah dilakukan oleh Persatuan Doktor Gigi Inggeris, mengatakan bahawa 20 peratus daripada pasangan mereka mempunyai mulut dan nafas yang ketara berbau. dan tentu sahaja hal itu menjadi masalah ketika berbual, berkucup atau berdekatan dengan pasangan.

Ramai daripada mereka yang mengalami masalah ini tetapi tidak tahu apa yang hendak dilakukan untuk menghilang dan mengatasinya. Kebanyakannya berasa malu untuk bertanya dengan doktor gigi. Ada juga berasa rendah diri kerana mempunyai masalah ini dan tersinggung apabila ditegur oleh orang yang rapat dengan mereka.

Apakah Penyebab Bau Mulut / Halitosis?

1) Bakteria

Punca utama mulut berbau adalah dari bakteria yang membiak di dalam mulut. Bakteria ini hidup dan membiak dengan menggunakan lebihan makanan yang tidak dibersihkan dari gigi. Bakteria bertahan hidup dan berkembang biak di rongga mulut tanpa oksigen yang menghasilkan asid amino dan bakteria ini kemudiannya merembeskan hasil perkumuhan yang terdiri daripada asid dan juga sulfur (Volatile Sulfur Compounds - VSCs) yang menyebabkan bau kurang enak.

Kebanyakan bakteria ini bersifat 'anaerob' (hidup tanpa oksigen). Oleh sebab itulah bakteria ini hidup di kawasan yang susah dibersihkan seperti di celah-celah gigi, celah-celah poket gusi, di bawah plak yang melekat pada gigi, pada karang-karang yang melekat pada poket gusi dan juga di celah-celah rekahan lidah. Kawasan-kawasan terlindung ini juga susah mendapat bekalan oksigen.

Apabila anda mendapat selsema, alahan, ubatan atau perubahan hormon, hingus akan menjadi likat. Hingus yang melekat ini akan meleleh ke belakang lidah atau di tonsil dan melekat di situ (post-nasal drip). Ia juga menjadi tempat persembunyian yang ideal untuk bakteria bersembunyi.

Jika anda mempunyai masalah gigi dan tulang gigi yang kronik (periodontal disease), ia juga menyebabkan mulut anda berbau. Penyakit ini menyebabkan tulang gigi menurun dan mengakibatkan poket gusi menjadi dalam dan susah dibersihkan jika tanpa bantuan doktor gigi. Poket yang dalam ini juga memang tempat bagi bakteria anaerob membiak.

2) Kekurangan Air Liur

Sekiranya mulut anda kering atau 'xerostomia' kerana kekurangan air liur, selain menimbulkan bau busuk, ia juga menyebabkan pembiakan bakteria di dalam mulut. Maka itu, pastikan mulut anda selalu basah. Air liur adalah bahan pembilas mulut semulajadi. Ia mencuci mulut anda sepanjang masa dan dengan ini secara tidak langsung membuang cebisan kecil makanan (food debris) dari permukaan licin gigi.

Kekurangan rembesan air liur menyebabkan air liur  menjadi likat, susah untuk membilas mulut, menjadikannya kurang oksigen dan menyebabkan pembiakan bakteria anaerob di dalam mulut.

Cuba bayangkan sepanjang hari air liur di dalam mulur adalah kurang. Sudah tentulah mulut kita berbau sepanjang masa. Semasa tidur juga perembesan air liur adalah kurang. Sebab itulah kita mendapat bau mulut yang kurang enak apabila bangun dari tidur.

Apakah Punca Kekurangan Air Liur?

Antara sebab kekurangan air liur adalah:

  • Tekanan perasaan (stress)
  • Pengambilan minuman alkohol
  • Kekurangan air dalam badan (dehydration)
  • Berpuasa, mengurangkan rembesan air liur
  • Penggunaan ubat kumur yang mengandungi alkohol
  • Mereka yang bernafas melalui mulut (mouth breather): angin yang dihasilkan akan mengeringkan mulut
  • Bercakap terlalu banyak (contohnya mereka yang bekerja sebagai guru, jurujual dll): ini akan mengurangkan pengaliran/perembesan air liur.
  • Penyakit pada pencernaan, pernafasan, usus, buah pinggang serta jangkitan tekak dan paru-paru.
  • Kesan sampingan daripada pengambilan ubat-ubatan untuk penyakit darah tinggi, antihistamine, penghalang selera makan dll.
sumber:shafiqolbu.wordpress.com


Rose A
SMS / Whatsapp : 012 577 9380

Tuesday, June 23, 2015

Testimoni SR Vitamin C Shaklee : Ia Mampu Mengatasi Masalah Bengkak Gusi, Gusi Berdarah dan juga Nafas Berbau

Assalamualaikum....

Sustained Release (SR) Vitamin C Shaklee semakin popular lately mungkin kerana ramai inginkan kulit yang cantik sebelum hari raya yang bakal menjelma tak lama lagi. Dan mungkin juga kerana promosi SR Vitamin C Shaklee yang sedang berlangsung sepanjang bulan ini.

Hari nie saya nak kongsi salah satu testimoni SR Vitamin C Shaklee.


Customer ini merupakan seorang jejaka yang mempunyai masalah bengkak gusi, gusi berdarah dan juga nafas berbau. Masalah beliau ini juga mengakibatkan  kedudukan gigi beliau bergerak-gerak dan membuatkan beliau tidak selesa dan rasa rendah diri.

Lalu, beliau mencuba SR Vitamin C Shaklee untuk mengurangkan masalah ini dan B Complex Shaklee untuk masalah lemah-lemah badan dan juga Ostematrix (Kalsium) Shaklee untuk kesihatan gigi dan tulang.

Setelah seminggu, gusi bengkak telah menyusut dengan banyaknya dan setelah sebulan, bengkak, berdarah dan juga nafas berbau telah tiada lagi.

SR Vitamin C Shaklee bukan sahaja untuk masalah gusi berdarah, ia juga sesuai untuk wanita mengandung, ibu yang menyusukan anak, mereka yang mengalami lebihan berat badan dan sebagainya.


Lain-lain testimoni SR Vitamin C Shaklee di sini.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Friday, June 12, 2015

Datang Lambat Ketika Solat Berjemaah?

Assalamualaikum...

Dulu waktu sekolah rendah, kalau DATANG LAMBAT, kena denda kutip sampah sekitar kawasan sekolah.

Naik sekolah menengah, kalau DATANG LAMBAT, pengawas ambil nama dan cikgu disiplin akan sebut nama waktu perhimpunan. Kena denda juga kutip sampah atau cuci tandas.

Masuk universiti, kalau DATANG LAMBAT ke kuliah, lecturer potong 'carry mark'. Ada juga yang terus tak boleh masuk, lecturer kunci pintu.

Bila dah bekerjaya, kalau DATANG LAMBAT, bos akan marah, bonus dan kenaikan gaji terjejas. Bahkan kalau selalu sangat, HR akan hantar 'showcause letter'.


Tapi...

Kalau DATANG LAMBAT solat jemaah, sama ada tertinggal rakaat pertama atau bahkan kalau datang ketika tahiyyat akhir, Allah tetap beri ganjaran 27 kali pahala. Tak kena tolak jadi 20, 10 atau 7. Tetap juga 27. Cuma pahala afdhalnya yang mungkin berbeza di sisi Allah.

Allahuakbar....Betapa Allah sangat sayangkan hambaNya....


Rose A
SMS / Whatsapp : 012 577 9380

Tuesday, June 2, 2015

Lagi Promosi Shaklee June 2015 : Beli 4 Botol Vita-Lea for Children Pada Harga 3 Botol Sahaja!!!

Assalamualaikum...

Good Morning!!!

Ada lagi rupanya promosi Shaklee untuk bulan nie. Multivitamin untuk kanak-kanak, Vita-Lea for Children, beli 4 botol pada harga 3 botol sahaja.


Harga promosi untuk 4 botol Vita-Lea for Children Shaklee hanya RM 352.98. Untuk promosi ini anda mendapat penjimatan sebanyak RM117.66 (banyak kan!!!).

Kenapa perlu berikan Vita-Lea for Children kepada anak-anak kita?

Ini kerana ia merupakan multi-vitamin yang dirumus khas bagi memenuhi keperluan 19 vitamin dan mineral penting yang duperlukan oleh anak-anak.

  • Ia merupakan sumber kalsium pembina tulang
  • Ia baik untuk kesihatan
  • Ia memenuhi bekalan harian untuk vitamin B
  • Ia merupakan Multi-Vitamin kunyah yang disahkan halal untuk kanak-kanak. Ia dipenuhi dengan 19 nutrien penting dan menyediakan 100% nilai harian vitamin C
  • Vita-Lea for Children kini mempunyai lebih vitamin D - 600 IU setiap hidangan, yang 150% nilai harian serta memiliki kalsium, magnesium dan banyak lagi untuk membantu tulang sokongan yang kuat dan badan yang sihat.
  • Dengan perisa yang enak, Vita-Lea for Children ini pasti menyeronokkan.


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

Monday, June 1, 2015

Lagi Promosi Shaklee June 2015 : Beli 2 botol SR Vitamin C dan Vitamin E, Dapatkan 5% Diskaun

Assalamualaikum...

Pagi tadi saya share Promosi beli 7 pada harga 6 botol untuk SR Vitamin C dan Vitamin E kan.

Malam nie saya nak share pula promosi yang nie, beli 2 botol dapat 5% diskaun untuk kedua2 vitamin feveret ramai nie.


Harga promosi untuk 2 botol SR Vitamin C Shaklee ini ialah RM186.30 sahaja. Jika anda beli satu botol harga runcitnya ialah RM98.05. Jadi, jika tiada promosi ini untuk dua botol anda perlu membayar RM196.10. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM9.80.

Harga promosi untuk 2 botol Vitamin E Complex Shaklee pula ialah RM300.00 sahaja. Jika anda beli satu botol harga runcitnya ialah RM157.94. Jadi, jika tiada promosi ini untuk dua botol anda perlu membayar RM315.88. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM15.88.

Satu botol SR Vitamin C Shaklee untuk penggunaan 6 bulan dan satu botol Vitamin E Shaklee untuk penggunaan 4 bulan.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail ; razadir@gmail.com


Harga promosi

Promosi Shaklee June 2015 : SR Vitamin C dan Vitamin E, Beli 7 Botol Pada Harga 6 Botol Sahaja!!!

Assalamualaikum...

Salam Isnin, 1 June, hari lahir anak sulung saya. Hari nie genap umur beliau 6 tahun, semoga beliau menjadi anak yang soleh dan mampu berbakti kepada keluarga.

Hari nie juga Shaklee bagi announcement tentang promosi yang best untuk sepanjang bulan nie.


Produk pilihan untuk bulan ini ialah Sustained Release Vitamin C dan juga Vitamin E Complex. Kedua-dua vitamin ini sangat popular untuk mereka yang inginkan kulit yang bebas cela, bebas jerawat, bebas jeragat, tona kulit yang sekata dan sebagainya.

Selain itu, ia juga popular untuk meningkatkan sistem imunisasi badan, mengekalkan kolesterol sihat, anti-oksidan, anti-penuaan, memperbaiki parut dan pelbagai lagi manfaat yang sangat penting untuk badan manusia.

Jom dapatkan 1 botol SR Vitamin C dan Vitamin E Complex secara percuma dengan pembelian 6 botol setiap jenis. Boleh berkongsi pembelian dengan keluarga atau rakan-rakan.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com 

Tuesday, May 12, 2015

Testimoni Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee : Badan Rasa Lebih Bertenaga dan Sihat Walaupun Masih Dalam Pantang dan Susu Ibu Meriah!!!

Assalamualaikum...

Hari nie saya nak share satu lagi testimoni Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee. enjoice!!!


Customer nie consume Set Kehamilan Shaklee (ketika mengandung) dan juga Set Berpantang Shaklee (selepas melahirkan anak).

Selepas 19 hari berpantang, badan beliau terasa sihat dan telah pulih sepenuhnya. Bayi yang baru lahir juga tidak terkena kuning langsung dan sihat sejak dilahirkan.

Baby beliau juga dapat minum susu ibu sepenuhnya dan semestinya akan mendapat manfaat dari susu ibu In Shaa Allah....

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada:


1) Vitalea with Iron Formula - Kaya dengan zat besi di mana ia adalah sangat bagus jika ibu ada masalah mudah pitam, mudah pening ataupun masalah anemia.

2) B Complex - Lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi.

3) Vitamin C -  Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.

4) Ostematrix -  Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Dengan adanya vitamin D, kalsium dapat diserap dengan lebih baik oleh tubuh kita.

5) Energizing Soy Protein (ESP) - Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit dan membantu pertumbuhan yang baik.

6) Omega Guard - Sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan yang mana ia mengandungi DHA dan EPA yang penting untuk pembentukan otak dan mata bayi.


Set Berpantang Shaklee pula terdiri daripada:
 
1) Vitalea with Iron Formula - Diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh wanita lepas bersalin yang mana selalunya wanita dalam pantang banyak makanan yang tidak boleh dimakan jadi dikhuatiri wanita-wanita ini akan mengalami kekurangan zat/nutrien.

2) B Complex - Juga dikenali sebagai vitamin anti-stress bagi mengelakkan gangguan emosi seperti meroyan dan sebagainya. Ia juga menstabilkan hormon dan menguatkan antibodi.

3) Vitamin C - Menguatkan daya imun tubuh dan membaikpulih tisu sel yang rosak. Ia juga mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.

4) Ostematrix -  Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga membantu melawaskan proses pembuangan.

5) Energizing Soy Protein (ESP) - Memberi tenaga yang berpanjangan kepada wanita berpantang. Ia juga menggalakkan, mempercepatkan dan memekatkan susu ibu dan juga mencantikkan kulit.

6) Zink Complex - Penting dalam proses pemulihan luka-luka luaran/dalaman semasa bersalin. Ia juga membantu masalah keguguran rambut yang sering dialami wanita lepas bersalin.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
Shaklee ID : 933408
SMS / Whatsapp / Telegram : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com