Tuesday, January 13, 2015

Ketahui 5 Suplemen Shaklee Yang Sesuai Untuk Detox

Assalamualaikum...

Dalam post saya yang lepas, saya ada cerita pasal detox. Jadi hari nie saya nak share pula produk Shaklee yang membantu kita untuk detox.

Shaklee mencadangkan pengambilan beberapa rangkaian produknya untuk membantu proses detox bagi melancarkan proses membuang toksin dan bahan buangan. Berikut adalah rangkaian produk untuk anda:

1) Alfalfa Complex (Detox Seluruh Badan)
Herba yang kaya dengan pelbagai nutrisi dan digelar 'Raja Segala Tumbuhan'. Membantu proses detox hati, darah dan usus. Beralkali tinggi dan membantu meneutralkan keasidan badan, membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol, membantu merawat masalah penghadaman dan banyak lagi.2) DTX Complex (Detox Hati)
Campuran 6 herba yang terkenal dalam kesihatan hati iaitu biji benih milk thistle, kunyit, artichoke, cendawan Reishi, dandelion dan biji benih schizanda chinensis. Membantu mengekalkan aliran hempedu, membina semula sel-sel hati, meningkatkan penghasilan enzim untuk proses detox hati, melindungi hati dari toksin dan merawat masalah hati.

3) Garlic (Detox Darah)
Diperbuat dari bawang putih premium yang dirumus bersama ekstrak herba rosemary & spearmint. Membantu meningkatkan sistem penghadaman, mengeluarkan logam berat dari dalam darah, antibiotik semulajadi meningkatkan sistem imun tubuh.


4) Herb-Lax (Detox Usus)
Gabungan 9 herba semulajadi - daun alfalfa, daun jati cina (senna), biji adas manis cina (anise seed), bunga mallow biru (Blue malva), kulit kayu buckthorn, akar likoris, biji jintan manis (fennel), akar rhubarb & akar Culver's. Membantu membersihkan usus dari najis lama yang tertinggal, membantu pergerakan semulajadi usus & melegakan sembelit.

5) Vivix
Vivix merupakan penemuan revolusi dalan nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani ekslusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, elderberi Eropah dan lobak ungu.

Apakah Kehebatan Vivix Shaklee?

1) Vivix Shaklee mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel

2) Vivix Shaklee melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia
Setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan Vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.  

3) Vivix melambatkan pembentukan AGE
Penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

4) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel
Tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)   


Bagaimana Vivix Shaklee bertindak dengan berkesan?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan


Bilakah Waktu Terbaik Untuk Detox?

Sebenarnya kita boleh melakukan detox pada bila-bila masa. Badan kita bukan kereta yang perlu ada jadual penyelenggaraan. Cuma yang penting bila badan rasa tidak selesa dan timbul simptom-simptom seperti sakit kepala, berat badan berlebihan, tidak hadam, keletihan, sukar tidur dan jerawat - mungkin kita perlukan detox.

Pakar nutrisi mencadangkan supaya seorang individu dewasa melakukan detox menyeluruh sekurang-kurangnya setahun sekali. Tapi, sebaiknya anda lakukan mengikut keperluan.

Menurut Dr. Juliet Tien, pakar dalam bidang ini, jika anda jarang-jarang melakukan proses detoksifikasi, disarankan anda melakukannya selepas musim perayaan kerana pada masa inilah anda akan mengambil makanan yang berpotensi mentoksikkan badan dalam jangka masa pendek dan panjang.  

Makanan manis, berlemak, berminyak, makanan tersedia yang mungkin dicemari yis dan parasit banyak dihidangkan di rumah terbuka dan jamuan-jamuan. 


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau pesanan.


Rose A
SMS / Whatsapp : 012 577 9380
Facebook : Rose Azadir
E-mail : razadir@gmail.com

0 comments:

Post a Comment